Monday, March 12, 2007

PEMBE DENİZ ÇİÇEKÇİLİK

Çiçeklere olan düşkünlüğüm çoçukluk yıllarıma dayanır.Çiçek sevgisi de doğuştan verilen özlliklerden biridir diye düşünürüm bazen.Bizim genlerimizde var çünkü çiçeklere özel alaka.Anneannemin bahçesinde her çeşit çiçek olurdu, köydeki en güzel bahçe onundu.Birçok komşu ondan tohum almaya gelir ve bahçedeki sıra dışı çiçeklerin isimlerini öğrenirdi.Her mevsim farklı çiçekleri konuk ederdi anneannemin bahçesi.Eğik başlı laleler, sümbüller, zambaklar, güller,kardelenler gelir geçerdi her yıl onun bahçesinden.
Annem de anneannemden almış olmalı çiçek sevgisini, evimizdeki saksi çiçeklerini gören ikaz etmek zorunda hissederdi bizi;''Aman gece bu odada uyumasın kimse, gece odadaki oksijeni bitirir bunlar''.Annemin en kıymetli varlıklarından biridir çiçekleri( şimdi Zeynep'ten kıymetlisi yok ), taşınma sırasında bir tek çiçeklere bir şey olup olmadığı ile ilgilenir o.
Babamın anlattığına göre benim çiçek sevgim çok küçük yaşlara dayanırmış, parka her götürdüğünde tek istikametim parklardaki çiçekler olurmuş.İşim olmazmış pek salıncak ve kaydırakla.Okul çağına geldiğimde de gözüm hep bahçeli evlerin çiçeklerinde olurdu benim.Onlara bakıp sık sık düşünürdüm acaba anneannemin bahçesinde neler açmıştır şimdi
diye.Köy ormanında kendimi kaybederdim çalılıkların arasından menekşeleri koparacağım diye.Harika demetler oluştururdum kır çiçeklerinden.
Üniversite yıllarımda harçlığımın büyük kısmını çiçeklere harcadım, üzgün gördüğüm yüzlere bir buket çiçek ya da bir kırmızı karanfil alırdım, üzerine de umut dolu küçük bir not iliştirirdim.Dağıttğım buketler kadar çok buket sonra bana da uzattı sevgi dolu kalpler (Ama Eskişehir'deki hiçbir çiçekçi satışların artamasını bana bağlamadı).
Öğretmenliğe ilk başladığım yıl çiçeklerle ayrı düştüm, kesme çiçek kavramıyla (yapma çiçek) tanıştım, çok ama çok üzüldüm.Üzülüyordum ve kendime buketler alamıyordum.Ve bu ayrılık çok şeyime mal olacak yanılgılara düşmeme neden oluyordu...
Hayalleri vardır hepimizin farklı farklı.Ben de uzun bir aradan sonra hayallerimle buluşuyorum ve şükrediyorum, hayal hayata tutunmayı sağlıyor çünkü.Hayallerimden biri bir çiçekçiyle evlenmekti eskiden, ama hiçbir çiçekçi bu teklifle çıkmadı karşıma :).Sonra çiçekleri seven biri olsun bari dedim ve anladım ki çiçek almak yetmiyormuş narin kılmaya çiçek veren kalpleri.
Çiçeklere kırıldım belki biraz o dönemde ama şimdi eskisi gibi aramız.Ve birgün bir çiçekçi dükkanım olacak, menekşeler, inci çiçeği ve laleler baş tacı olacak dükkanımın.Üzgün yüzlerde tebbessüm oluşturmak için alınan çiçeklere %50 indirim uygulanacak.Dükkanın vitirinine benim gibi iştahla bakıp parası olmayanlara bir kırmızı karanfil verilecek, bir tebessüm karşılığında.Kır çiçeklerini tanıtan broşürler hazırlanacak ve her müşteriye verilecek.Siparişle gönderilen çiçekleri teslim ederken sahibine, çiçeği alanın yüz ifadesi fotoğraf karesine alınacak ve gönderene hediye edilecek.Çiçekçi dükkanının adı PEMBE DENİZ olacak.
NOT;Hiçbir çiçekçi hayallerimden çalıntı yapmasın lütfen.Hayallerimi gerçek kılma hakkı sadece bana aittir, DUYURULUR :).

15 comments:

Anonymous said...

Ablacım güzellikler parayla kirletilmemeli!güzelliklerin mizanı para olmamalı;
(her ne kadar bir yanım tüccar olsada!-daha o kadar kirlenmedim :)-
ben ne istedin bilirmisin?Dallarından hiç koparılmayacak ve hiç solmayacak taptaze çiçeklerin olduğu,sahile bakan bir kırda dinginlikle,çıplak ayakla koşmak,bağırmak-çağrımak!
Bu çok kez düşü kurulan mutluluğun adını çağrıştırıyor...

pembedeniz said...

eysean; tabi canım dükaknı açar açmaz ilk çiçek sana, güzel bir orkide :)
ahmet;ne yanı tüm çiçekçiler çiçekleri kirletiyor mu bu durumda?
Amacımız sermaye yapmak değil bu hayali gerçekleştirirken ama çarkın dönmesini sağlayacak gelir olmalı.

Anonymous said...

haksızlık ediyosun...birikimini bir kavram daha arttıran (kesme çiçek-yapma çiçek)iyi niyetli çiçekçilere müteşekkir olmalısın.çünkü bu kavram sayesinde vitrine bakanlar arasında ,çiçekleri koklayıp kucaklamak için iştahı kabaranların dışında,onları yiyebileceğini düşünen bir grubunda varlığından haberdar olduk...

pembedeniz said...

:).Belki de kesme çiçek kavramı hiç girmeseydi orada lügatlere, yani canlı çiçekler olsaydı her daim çiçekçilerde narin olurdu tüm kalpler.
Emin ol şşunu iyi öğrendim ben, çiçek alıp bir başkasına vermeyi düşünebilen her yürek merhamet dolu ve narin değil.

Aşk-ı Beka said...

süper bir hayal :) dükkanınızın ilk müşterilerinden biri de ben olmak isterim :)
inşallah gerçekleştirebilirsiniz..sevgiler

pembedeniz said...

Yaşasın şimdiden müşterilerim oldu bile :).Aşk-ı beka dileğin için teşekkür ederim.

---OPTiO--- said...

ne kadar güzel bi hayal bu böyle :))
insallah gerceklestirirsiniz ...
eyseanin ordan geldim :)) merhaba bu arada ...

pembedeniz said...

Eyseannın ordan bılıyorum ben seni :), hoş geldin.Dileğin için çok teşekkür ederim.

Anonymous said...

Çiçekler ne kadar ucuz ya resimde bir demet gül 10 euro burda sıkıysa al...

pembedeniz said...

Ya bunlar benım çiçeklerimin fiyatı değil ki.Merak etme dükkanın giderini karşılayack kadar olacak sadece kar payı, hatta param olursa kar payı bile koymayı duüşünmüyorum ben çiçeklere...

zeyno said...

İlk müşteri ben olayım diyecektim ama geç kalmışım. peki o zaman daimi müşterin olayım çünkü böyle çiçekçiyi başka bir yerde bulamam eminim. Çok güzel bir düşünce, çiçek sevmek bir ayrıcalıktır:))

---OPTiO--- said...

hosbuldum :))))
insallah gerceklesir :) cidden...üstelik cicek isini kesinlikle senin gibi sevgisi olanlar yapmali...

pembedeniz said...

zeyno; çok teşekkür ederim, ben de senin gibi müşteriyi bulamam ki...
Optio;hüsn-ü zanın, mutlu etti beni :)

Anonymous said...

iyiki çiçeklerle aran düzelmiş sevcan abla....Ya düzelmesiydi o güzelim çiçkelerle aran nolurdu.....

pembedeniz said...

Neler olduğuğnu gördük hepimiz, ben ben olamıyorum onlarla aram kötü olduğunda.Kendimiz olmamıza engel olacak tüm insanlar bizden uzak olsun. aMİN