Wednesday, May 09, 2007

Birçok nedenim var benim :)

Her bahar ağaçlara yepyeni çiçekler kondurulurken, uzun süre sonbahar ve kış mevsimlerine mahkum olan bir beşerin ruhuna kondurulamaz mı yepyeni umutlar?
Geçmiş bir miras olsa da hep taşımak zorunda olduğumuzu, bakış açımız onu taşınabilir kılmamızı sağlar.Deneyimlerimizdir bizi biz yapan, hatalarımız da en az başarılarımız kadar bizimdir.Ve pişmanlık hissedebiliyorsak bir hatamız karşısında, hafifleyebilmeli yüreğimiz.Zira hata yapanların şanslılarındanız demektir, pişmanlık affedilmenin bir emaresidir çünkü.
Güneş en koyu karanlıktan sonra doğar, bahar mevsimi öncesi tabiatta yaşam emaresi yok gibidir.Hastalıklardaki iyileşme safhası da en şiddetli dönemin akabinde başlar.İçi iltahap toplamış bir yaraya neşter vurulup irin dışarı akıtıldığında acı doruk noktada yaşanır ve ancak ondan sonra yara iyileşmeye başlar.
İnsan binlerce ruh haline bürünür gün içinde, dünyanın bize dar geldiği anlardan sonra küçücük bir hayalde dünya kurarız kendimize.Daralmanın doruk noktası rahatlamanın başlangıcıdır.Ümit kesmemek gerek hiçbir zaman.
Hayatın içine serpiştirilimiş binlerce sürpriz vardır, bizi umutlu olmaya davet eden.Güzel dostlarımız vardır mesela, ya da sokağınızın başında servis güzergahınızda komşu bahçesinde mis kokulu çiçekler vardır.Sabah gelip boynunuza atlayan bir öğrenciniz vardır.Minik bir yeğeniniz vardır mesela konuşmayı bilmeden mimiklerle sizi ne kadar sevdiğini anlatan.Kitaplığınızda güzel bir kitap vardır, sayfasını açtığınızda içinizi umut dolduran.Aniden gelen ve yıllardır tanıdığınız hissine kapıldığınız bir ev arkadaşınız olur mesela en dar anınızda.
Bir okul gecesi vardır hayatınızda, en haylaz öğrencileri sahnede size melek gibi gösteren.Halk oyunlarında içinizi coşturan şekerleriniz vardır.
O'nu bilmenin mutluluğu vardır, sırtınızı O'na dayamanın lüksü vardır, isteyebilmenin gücü vardır...
Bir bahar yaşıyor ruhum, çiçek açmamış olsa da onda henüz.Benim de tomurcuklar var üzerimde.Umutlu olmak için çoook nedenim var benim.Umutlu olmak için binlerce sürpriz serpiştirilmiştir hepimizin hayatına.Bakış açımızı değiştirelim ve onları görelim.
Umudumuz bol olsun...

8 comments:

zeyno said...

Pembedeniz yazılarını öyle beğeniyorum ki...Okudukça umut doluyorum, pozitif bakıyorum hayata..Sen hep böyle yaz olur mu:)))
Asla umudu yitirmemek gerek, her an bir MUCİZE olabilir......

pembedeniz said...

Zeyno;aslında kendıme yazıyorum belkı de bunları.Umut dolmaya ve eskı halıme donmeye calısıyorum yenıden.Yazdıkca umutlanıyorum, size de bulaşıyorsa ne mutlu bana.Sevgiler...

Anonymous said...

umut dolsun içimiz, lay lay li lay liii :D

Anonymous said...

yasın çok gsl olmuş gerçekten sevcan abla bn şahsım adına çok beğendim tıpkı tüm yazıların gibi ama bişi sorcam sen hala eski haline gelmedinmi yha???

pembedeniz said...

Çok az kaldı ya :).Eskisinden çok daha iyi olacağım, gör bak :)

Anonymous said...

benim de nedenim var.hemde bir çok.ama beni ve yoldaşlarımı insan saymadan,yozlaşmişliğin golgesinde,nasıl yasarım,nasıl mutlu ve huzurlu olabilirim.bu ulkede ALLAH diyenlere gerici muamelesi yapanların arasında ve bu insanların haykırişları arasında nasıl gulumseyebilirim olabilirim.universite girislerindeki çileyi gore gore nasıl uyuyabilirim!Ozur dilerim icinizi karartmıs olabilirim :(

pembedeniz said...

anonymous;her insan değerlidir, görüşü, ırkı,rengi,dili onun değerinden birşey eksiltmez.İnsanların Allah katındaki değeri de meziyetleri ve etraflarına ne kadar faydalı olduklarıyla doğru orantılıdır.
İnancı olan insan gerici de değildir.Günümüzde sanırım biribirimiz arasına uçurumlar koyuyoruz, anlamaya çalışmıyoruz, önyargılarımıza esir oluyoruz.Bir ezginin sözleri geldi aklıma;
''Dün gece geldim sana, karşılıksız
Yağmur getirim sana, hiç duymadın
Rengarenk çiçeklerden demetledim,
Kalbim getirdim sana,Ey umarsız
Duymadan yağmurun sesini a canım,
Koklamadan çiçeğimi a canım,
Görmeden yüreciğimi a canım,
Düşman oldun bilmediğin güzele,
Düşman oldun bilmediğin güzele...''
Keşke bizi birbirimize yaklaştıracak köprüler kursak, birleştirici ve kucaklayıcı olabilsek...

Unknown said...
This comment has been removed by a blog administrator.