Sunday, June 10, 2007

Daha duruyor musunuz siz?



Hayal, gerçek kılmak için isteneni ilk adımdır.Hayal, hayatla en güçlü bağımızdır.Daracık odalarda bizi dünya seyahatine çıkaran sırlı yetimizdir.Zor anlarda, nefes almanın bile ağır geldiği dönemlerde omuzlarımızı yer çekimi kuvvetinden kurtarıp derin bir oh çektiren iksirimzdir.Hayal, üst üste yaşanan olumsuzluklardan sonra iyiliğin gücüne olan inancımızı tazeleten hazinemizdir.Hayal, olmazsa olmazımızdır...
Hayal etmeyi yitirdiğimizde geriye yitirecek pek birşeyimiz kalmaz.Dayanma gücümüzü, umudumuzu, inancımızı, ideallerimizi, ışığımızı hayal edebilme gücümüzü yitirdiğimizde yitiririz.
Gün içinde yaşadığımız onca telaş arasında hayal kurmaya ayıracak zaman bulamıyoruz. Zaman hiçbirimize yetmiyor, ya biz çok yavaş koşuyoruz zamana ya da zaman bizden hızla uzaklaşıyor.Ve biz zamansızlıktan yakınarak biz biz yapan özelliklerimize sahip çıkacak zaman bulamıyoruz.Hayal etme gücüzümüz zayıfaldıkça biz diğer değerlerimizi de yitiriyoruz farkında olmadan.Dünya daha yaşanılır olma adına yol alamıyor, bizler de daha insancıl olmayı başaramıyoruz.
Her gün koşuşturmalarımız bittiğinde onar dakika hayal kurma egzersizleri yapsak.Hayal gücümüze hiç sınır koymasak.Bol bol hayal etsek hatta dünyadaki en iyi hayal kuran biz olsak :), gerçek kılabileceğimize emin olsak bir de hayallerimizi.
Başta da demiştim gerçek kılmak için isteneni hayal ilk adımdır, hayalini kurmadığınız hiçbir dileğiniz gerçek olmamıştır, olamaz da.Öyleyse haydi ilk hayal egzersizimize başlayalım,hiç vakit kaybetmeyelim.
Hayal ediyorum;
Dila'nın ilik nakli çok başarılı geçiyor.Onu çocuklarla parkta koşturup oynarken canlandırıyorum gözümde.
İdris Amerika'da kazandığı üniversitede okuyabilmek için burs bulmayı başarıyor, Siirt' te olan ailesi de rahat bir şekilde geçimlerini sağlayabiliyor.
Öğrencilerime ne kadar da farklı bugün :), derslerde anlatığım hikayelerdeki mesajları hayatlarına geçirmişler, her biri sevgi ve hoşgörünün önemini anlatıyor.
Zeynep kocaman kız olmuş, artık telefonumu kendi tuşluyor ve gün içinde yaşadıklarını paylaşıyor benimle.
Ahmet ideallerine kavuşmuş,İstanbul'da kültürel etkinliklerin hiçbiri kaçmıyor ondan, aa yanında bir de hayata onunla aynı doğrultuda bakan bir yol arkadaşı mi var ne :).
İnsanlar savaş, açlık, ırkçılık, şiddet gibi kavramları hayatlarından çıkarmışlar onların yerini barış, sevgi, hoşgörü, kardeşlik almış.Sanırım ozon tabakası bile nasibini almış bu görüntüden, insanlar bir yürek olmayı başardı diye yırtılan yerlerini toparlamış o da, kapatmış üzerindeki deliği. (Böylece Ahmet'in idealleri de gerçek olmuş)
Emel dileğine kavuşmuş, ve o dileği dileyen diğerleri de gerçek kılmışlar dileklerini.
Tüm arkadaşlarım mutluymuş...
Ben mi ne yapmışım?İçimdeki yarayı iyileştirmişim, en iyi hayal kuran olmayı ben başarmışım :).Sanırım bir de dünyayı daha yaşanılır hale getirmek için uğraşmışım.O benden hoşnut ben O'ndan hoşnut olanlardan olmuşum.Yol arkadaşım olmuş, O'nun da sevdiği.
Şimdi en gerçek olması zor olan hayale geliyorum (Yani yukarıda sıraladıklarıma göre gerçek kılmak daha zor onu :) ).
Kendisine yapılan çağrıya zamanında cevap vermeyen biri hatasını anlamış, insani duygularını canlandrımış, erdemli davranmış ve ANLAMIŞ...Bu da başka birinin içine su serpmiş, onu hafifletmiş...
Benden bugünlük bu kadar hayal yeter, siz de lütfen hayale başlayın hemen.Hayal edelim ki gerçek kılma şansımız olsun isteklerimizi.









9 comments:

pembedeniz said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Gerçeklerle boğuşupta hayatı yaşanmaz kıldığım şu anda yazım nasıl olmuş dedin ya okuyunca yüzümde bi tebessüm oluştu..Neden kendimizi mutsuz kılmakta, Hayallerimizi baltalamakta çok başarılıyız..Ama beni unutmuşun mini mini bi gelin olasın bu diyarlardan uçup gidesin,yuvana konasın demedin:( ...İçini rahat tut o değmezdi..değmecek...

pembedeniz said...

Ama ben tüm arkadaşlrım mutlu hayalini kurdum, içinde sen de vardın.Emel'in isminin geçtiği cümlede o dilek var ayrıca hem sana hem de diğerlerine.
Mini mini bir gelin olasın, tez zamanda yuvanı kurasın, çook da mutlu olasın e mi? :)

Anonymous said...

İdealler (hayaller) kimsenin peşinden koşmaz aksine onlara ulaşmak isteyenin peşinden samimiyetle koşması şarttır...
Allah herkesin hayallerini gerçekleştirip,dileğini kabul etmesi duasıyla... :)

pembedeniz said...

Hayallerin peşinden koşabilmek için de hayal etmek gerekir bir de inanmak hayalın gercek olabileceğine.
Duana aminnnn diyorum ben de...

Anonymous said...

bnce zmn yetmiyo yada bşiiz çok yavaşız aman çok karışık bi durum

pembedeniz said...

Yasemin hayal kurmaya vakit bulamıyoruz ya ondan çok karışık işte herşey :)

Anonymous said...

ya aslında ben çok hayalciyim...her akşam ytrken hayal kuruorm..ama uyuya kalıyorum bazaen=)ama şnşallah gerçek olur hayallerim..en byk hayalim oks yi kazanmk ve boyumun uzamasıııııııııııııı=)

pembedeniz said...

Serap;Yarın ben geleyim oraya ben kollarından iri de ayaklarından çekeliç seni, uzatalım biraz :)
Hem boyunun ne önemi var kocam bir yüreğin var yetmez miii?