Friday, July 10, 2009

İnsanın dönüp dolaşacağı yerdir çocukluğu.

Zamanın hızını fark etmedim. Dün, geçen hafta, geçen yıl hepsi bugünde gizliydi. Gözkapaklarımı açıp kapamak kadar kolaydı dünü bugüne getirmek. Ve ben aldananlardan oldum...

Oyun parkına gitmek için hazırız. Hava güneşli, gözlüklerimiz tamam. Her bayan gibi Zeynep'in de bir çantası var, içinden ise yedek kıyafetler, ıslak mendil su ve takıları eksik olmaz :).
Abla Zeynep kardeşi Handan'la. Bu şirin minikle paylaşımızım şimdilik ablasının uyuduğu saatlerle kısıtlı. Bir beni paylaşmayı kabullenemdi bu kız.

Zamanın hızını fark ettiren bir öğretmeni olmalı hepimizin. Haykırmalı bize; ''haydi durma greçek kıl düşlerini ertelemeden. Kaçıyor hepimizden zaman.''
Zeynep, benim minik öğretmenim. Zamanı, hayatı, masalları yeniden öğretiyor bana. Alıp çocukluğuma götürüyor. Büyülü yolculuklara çıkarıyor beni. Uykuya dalmadan önce Hansel ve Gretel, Karlar Kraliçesi, Pamuk Prenses hepsi birden konuk oluyor odama. Zeynep'le aynı yaşta oluveriyorum birden. '' İnsanın dönüp dolaşacağı yerdir çocukluğu '' ( Bejan Matur ), büyünün sırrı bu mısrada gizlidir.
Uzun zamandır yazmıyorum. Oysa yazmak için en çok nedenim yazmadığım bu süreçte oldu. Farkındalıklarım arttı, özel insanlarla kesişti yollarım ( Haydar Ergülen, Ali Ural, Bejan Matur). Ve ben :), galiba megolaman oldum ya da ben'le tam anlamıyla barıştım. Ben'i buldum, hatta itina ile davranıp pek çok şey kattım bana. Katmaya devam edeceğim...

Bundan sonra bu blog adresi konuk edecek satırlarımı. Neden mi? Bejan Matur'un mısralarında gizli. Dönüp dolaşacağımız yer özümüzdür hep.

5 comments:

ebru said...

of diyorum offffff.
zaman nasılda geçiyor zeynep'in fotolarını görünce anlıyor insan.
artık yanıbaşımdaki minik zeynep'te anlatacak bunu bana. sen buraları terkedip gittiğinde minik zeynep yoktu mesela hayatımda, düşüncesi bile yoktu.
hep dediğim gibi yine diyeyim, kazık mı çakacaz dünyaya?

Anonymous said...

özüne geri dönmen çok mutlu etti beni :) ben pembedenizi çok sevmiştim zaten ki hala çok seviyorum :)

evet gerçkten zaman çok hızla geçiyor , zeynep'in öğrendikleri ve minik bi kardeşi :)

pembedeniz said...

Zeynep'ler sadı etrafımı :). İyi ki geldi minik Zeynep. Sayesinde kutsal varlık oldun :)
Plan yapmak neye yarar ki? Tüm planların üzerinde bir plan yapan varken. Dünyaya kazık çakamayız elbette ama iyilik etme adına ne varsa kazıyabiliriz. Mola hakkımızı kısa tutp çok ama çok çalışarak.

pembedeniz said...

Özüme geri döneli epey oldu aslında. Ama burdaki öze dönüş Pembedeniz'e olan vefadan. İnsan sahip olduğu her şeyle farklı bağlar kurar. Ben bunu daha yoğun yaşıyorum sanırım. Pembedeniz en yakın dostum benim. Yazılmış fakat yayınlanmamış ne sırlar var aramızda. Öyle işte, gene beraberiz, mutluyum :)

Unknown said...

içindeki çocuğa sarıl sana insanı anlatır