Monday, September 18, 2006

NOTA OLABİLMEK

Bulundgum cağda yapılan en guzel bestenin notalarından biri olmak itiyorum.Buyuk olanı olusturan kucuk parcalardan bırı olmak ve o buyukluk nıspetınde bır değer tasımak.
İnsan buyuk duslere soyunmalı, boyunu asan ıslere, cılgın demelı ona bakanlar ama o aldırmamalı soylenenlere.Buyuk ıslerı yapanlara basarı oncesı delı denmemis mi hep?Bu sıfaı hakkıyla tasıyan ne cok isim var otelerden bize kadar gelen.
Muhtesem bir bestede bir tek notadan çatlak ses cıksa akıllarda kalan o çatlak ses olur ancak.Kucuktur nota ama buyuk olanın icnde olmak, buyuk değer yuklemistir ona.Beste ve nota birbirinin olmazsa olmazı,biri diğerine,diğeri de otekine mahkum.
El ele vermek ve sevgi tohumlari asilamak gonullere nagmelerle.Tek basimiza basaramayacagimiz kadar yuce misyonlar yuklenmeli, bestenin hakkini vermeli.
Muhtesem bir bestedeki kucuk nota olmak, hiç çatlak ses çıkarmayan, besteye sadık bir nota.Sarsın bestenin buyusu dort bır yanı ve dinleyen her gonul katılsın bestenin çagrısına...

4 comments:

Anonymous said...

Bugün tüm gün işleri düşündüm. Çıkan aksilikleri, bu aksiliklere karşın neler yapmam gerektiğini, nereden başlayacağım sorusunun cevabını ve daha birçok şeyi. Az öncesine kadar da hala net cevaplar bulamamıştım kendime. Tam akşam namazına kalkmaya hazırlanırken aklıma düştüm. Dedim ki kendi kendime "şu kızın dün gece yazdığını okuyayım da öyle kılayım namazımı". İyiki de öyle yapmışım.
Rab'bim beni yanlış anlamaz inşallah bu hareketimden dolayı. Ama biliyorum ki beni senin yazını okumaya iten O. Şükürler olsun O'na.
Bir bestedeki çatlak sesi kafamda düşünürken üniversite hazırlık kursundaki biyoloji öğretmenimin bir sözü geldi aklıma. Derdi ki "Şehirde ikinci olacağına köyde birinci ol". Ama unutmamız gereken birşey var ki şehirlerin varlığını sebep köylerdir. Köy doğar büyür kasaba olur. Kasaba büyür ilçe olur ve ilçe de büyür şehir olur.
Hadi köyümüzü yapalım. Tertemiz havasıyla, pırıl pırıl sularıya, taptaze doğasıyla bizim yoğurduğumuz, bizim renklendirdiğimiz yepyeni bir köy. Deli denecekmiş, umrumda bile değil. Çatlak bile diyebilirler; çünkü ben senin bestendeki çatlak ses olmak istiyorum. Çünkü ben seninle birlikte ÇATLAK SESLER KÖYÜNÜ kurmak istiyorum. Çünkü ben şehrin yozlaşmışlığında değil KÖYÜMÜZÜN tazeliğinde büyümek ve büyütmek istiyorum.
Ben kalkıyorum KÖYÜMÜN toprağına çınar ağacını ekmeye. Benimle birlikte ÇATLAMAYA VAR MISIN?
EVEEETTTTTT...
ÇATLAK SESLER KÖYÜ'NE HOŞGELDİNİZ...

küçükkız ARZU...

Anonymous said...

Ufak bir düzeltme yapmam gerekiyor.

Ama UNUTMAMAMIZ gereken birşey var ki şehirlerin varlığınA sebep köylerdir.

küçükkız ARZU

pembedeniz said...

:).Delisin sen ama buyuk isleri bu sifati hak edenler yapmistir hep.Ben de dunayi daha yasanilir kilacak hangi hareket varsa onda variiimmm.

Anonymous said...

sevcan abla her bir yazında ayrı ders veriyorsun bütün iyi huylarımı senden ve ailemden almak istiyorum bu yazılarını sen en iyisi kitap yap ki bilgisayarı olmayanlar kitaplarını alıp okusun çok güzel örnek alıncak yazılar yazıyosun mucuks