Saturday, September 23, 2006

YUK

Sonbahar geliyor gene ve benim icimdekki kiskanclik duygusu kendini gosteriyor.Agaclari kiskaniyorum, onlarin tum yuklerini yere emanet etmelerini ve sonrasinda gelecek olan karla is birligi yaparak o yuklerin izlerini tamamen silmelerini kiskaniyorum.
Insan olmanin agirligi burada belki, gecmisin tasalarini ve gelecegin kaygilarini ayni anda yasamak. Tasinmasi agir bir yuktur bu, onun agirligi anin bize yukeldigi yuku tasima gucunu alir elimizden.Gecmis ve gelecek denizinde bogulurken icinde bulundugumuz denizde yuzebilme yetisini kaybederiz.
Kolumuz kanadimiz bir anda kirilir, kalabaliklar icinde yalnizligin en kavurucusunu yasariz, takatimiz kesilir ve anilar cokertiverir omuzlarimizi, yuzumuzun isigi gider hic geri gelmeyecek gibi.
Agaclarin gelecek bir bahari vardir, yuklenecek yepyeni yukleri, zorlanmaz ama onlar yuklerini tasirken cunku sadece o anda onlara yukleneni tasir dallari.Onceki baharda yuklendikleri yukleri emanet etmislerdir yere ve gucleri o anda verileni tasimaya yetmekte.
Belki benim de baharim gelecek bir gun, ve ben basarabilirsem irademin hakkini vermeyi, yuklendigim en agir yuku bile tasirken nese dolar icim.Yuzumdeki isik kalici olur, bir anda teslim etmez kendini karanliklara.
Irademi kullanmak beni diger canlilardan ayiran ozellik.Secebilme yetisiyle donatilmisim var edilirken.Miadimi doldurma anima kadar surecek bir seruven, dogru ve yanlis arasinda zig zag dokumam.Umuyorum (O'ndan) finaldeki son hamlem dogru olani yapmak olur.

3 comments:

Anonymous said...

sevcan abla her yazın gibi çok gzl.Bn şahsen yazılarını yorum yazmakta zorlanıyorum çünkü insan içindekini yeri geldiğinde anlatamıyor.Yani bn içimdekileri kelimelere sdökemiyorum.mesela bu yazı hakkında içimde bir çok şey var ama bn bunları kelimeler dökemiyorum çünkü anlatması güç.hani olurda herşeyi içine atarsın ya aynısı oluyo yani hiç düşünmemiştim bn bu senin yazdıklarını hiç biyerde okumamıştım ya nasıl desemki her internet sitesi gibi değil senin siten daha başka.bazı insanlar sitelere girince uzun yazı görünce okukmaya üşenirler ama seninkiler öyle değil ilgi çekiyo çok başka...Uzun olsun kısa olsun iterse sadece başlık olsun çok anlamlı yazılar yazıyosun sen dünyanın en zengin insanısın.keşke bnde senin gibi düşüncelerimle yazılarımla zengin olsaydım seni çok seviyoruz

pembedeniz said...

:).Hanı bınlerce duygu hıssedersın de onu bınlerce cumleye dokmek ıstersın ama tek cumledır sonunda soyleyebıldıgın SENI SEVIYORUM

Anonymous said...

ya sevcan ablacım süpersin ya