Tuesday, March 20, 2007

İSTEMEK

Dünyayla ilk bağımız, aldığımız ilk oksijen canımızı yaktığında kopardığımız çığılıktır.Ağlarız doğarken ama sonra öğreniriz ki bu dünyanın şartlarına uyum sağlayıp yaşayabilmek için gereklidir bu acı.
Ağlamamız masumiyetimize engel değildir.Doğarken en az resimdeki kadar masumuz her birimiz.Bize bakanların tüm şefkat damarlarını ayaklandırırız, umut ekeriz muhatabımız olanlara ve kalplerini yumuşatırız.Bize bakan katı kalplerde bile kıpırdanmalar olur, sevgi damlacıkları düşer çölleşmiş gönüllere.
Henüz bizi çevreleyen yanlışlıklar silsilesine kapılmamışızdır, bize ilk verilen donanımımız bozulmamıştır.O'ndan geldiğimiz o kadar aşikardır ki, belki bize bakanlar O'nu görmektedir bizde, ya da kokumuzu o kadar derin içlerine çekenler oraların kokusunu alırlar aslında.
Bebekler dile gelmez hemen,uzun zamanlarını alır ilk sözcüğü söylemek .O zamana kadar gözlerine bakar ve anlarız ne hissettiklerini.Göz temasıdır onlarla kurduğumuz iletişim yolu en çok.Gözlerde kaçış yoktur, ve ondandır bebeklerin hissettiklerimizi hissetmeleri, sözcüklerin hükmü yoktur onlarda, süslü cümlelere kanmazlar.
Seneler geçtikçe bebekliğimizin o saf , masum hallerinden eser kalmaz üzerimizde.Kaygılarımız çoğaldıkça ne kendimizi dinlemeye ne de içimizdeki O'ndan gelen sesi duymaya vakit bulamayız.Kalplerimiz katılaşır, hoşgörümüz azalır.Sorunlarla karşılaştığımızda omuzlarımız düşüverir hemen yere.İçimizi umutsuzluk kaplar, sebeplere bağalrız herşeyi, mucizelere olan inancımızı yitiririz.Yalnızlık duygusuna teslim oluruz.Gözlerimizi kaçırırırız birbirimizden, gözlerdeki anlamalardan çok sözcüklere yüklenenlere bakarız.Ve aldanırız çoğu zaman...
Şimdi ilk doğduğumuz anı düşünsek , kendi bebekliğimizi canlandırsak gözümüzde, o zamanki kokumuzu duyumsasak.Belki özümüzü ve özde bize verilenleri bulmamıza yardımcı olur bu.Kalplerimizdeki katılıkları silip, gözlerimizin umutla dolmasını sağlar.O'nunla olan bağımızı hatırlatır ve yalnızlık hissini gelmemek üzere siler bizden.Yeniden hissederiz belki O'nun korumasını ve her an bize bizden yakın oluşunu.
Hayalimizin tazeliğiyle sonra avuç içlerimizi göğe kaldırsak.İsteklerimizi dile getirsek, her sözcüğümüz bir meleğe dönüşse ve uçursak meleklerimizi göğe doğru, dilediklerimizin verileceğinden emin olarak.İstesek, durmadan istesek ve istedikçe varlığımız kıymetlense.İdrak etsek istemeyle doğru orantılı olduğunu değerimizin.
''De ki, sizin duanız(istemeniz) olmasaydı, Rabbim size değer verir miydi?''.Furkan-77
not;Kendimiz için dilediğimiz her güzel şeyi bi kez daha avuç içlerimizi çevirerek göğe tüm insanlar için istesek :).

6 comments:

Suleyman Ve Ben said...

Merhaba Pembe Deniz,

Ne haber?

Istemek...

Ben bu sozcuk biliyorum :)

Tamam..

Bizim icin ve Kanada'dalar icin:

- Bahar Kanada'da istiyorum :)

Senin icin:

- Cok guzel ciceklerli store :)
Pemde Deniz Cicekci ...

Harika hafta senin icin,

Gorusuruz,

Suleyman.

pembedeniz said...

Merhaba Suleyman ve ben,iyim tşk ederim.İstemek sözcüğünü bilmene sevindim, çok özel sözcüklerdendir :).Tamam hemen avuç içlerimi göğe kaldırıp baharın Kanada'ya gitmesini istiyorum.
Pembe deniz çiçekçilik ile ilgili dileğin için çok teşekkür ederim.
Herşey gönlünce olsun...

zeyno said...

Yazıdan çok etkilendim,dualarım herkes için, Allah herkesin ihtiyacı, isteği neyse kalbinedn geçeni gerçekleştirsin...

pembedeniz said...

eysean;
Hiç durmadan iste öyle ise ama hiç tereddüt olmasın içinde, verileceğinden emin olarak iste.
zeyno;
Amin.İçimizden geçen iyilik yapabilme ile ilgili tüm dileklerimizi de eyleme geç,rmeyi nasib etsin...

Anonymous said...

çok güzel olmuş yazı ama istediğim seyleri devamlı isteyince benimkiler gerçek olmuyo gerçekten istediğim şeylerde bile bu böyle bn bundan rahatsız oluyorum her istediğim değil ama 1-2 tanesi.....

pembedeniz said...

İstereken istediğimiizin bize ne getireceğini bilmeden istiyoruz.Her olmayana üzülmemek lazım.Hem şartları yerine getirmeden istemek olmaz di mi ?