Friday, March 23, 2007

İYİ Kİ DOĞDUN


23 Mart 2006, günlerden perşembe tenefüs arası telefonuma baktığımda tam 10 cevapsız arama gördüm.Hemen anladım, birileri erken gelmeye karar vermişti.Apar topar okuldan çıktım, yolda ayaklarım birbirine çarpıyordu, yürümekte zorlanıyordum.Hastaneye yetişip o büyük ana tanık olmalıydım.Tüm araçlar sanki kendilerini o güne saklamıştı, hiç ilerlemiyordu trafik, halden anlayan yoktu.Fatih Sultan Mehmet köprüsü de hiç bu kadar uzun gelmemişti bana, normalde sonunun gelmesini istemediğim köprü bitmek bilmiyordu.Bitmek bilmeyen yolculuğum bir telefon sesiyle değişiverdi, ''kızımız oldu, teyzen oldun'' diyordu annem.Çığılık atmak istedim ama çok kalabalıktı ki otobüs.Harika hissediyordum kendimi, ünvanlarıma bir yenisi eklenmişti; teyzeydim ben artık.Koltuklarım kabarmıştı.
Hastanede Zeynep ile ilk karşılaşma anımızda hissettiklerimi tarif edemem.Kuvvetli bir bağım vardı onunla, bakmaya doyamıyordum.Kucağıma alıp ona kendimi tanıttım, benim için ne ifade ettiğini, onu ne kadar beklediğimi anlattım.Hiç sesi çıkmadı am bence anladı o beni :).
Zeynep için hayat yeni başlıyordu, herşey yepyeniydı onun için.Ben de yeniden bağlanıyordum hayata onunla, yeniden keşfediyordum herşeyi...Zaman su gibi akıp geçti, bugün takvimler gene 23 Mart'ı gösterdi.Zeynep artık bir yaşında.Minik bir sürü arkadaşı geldi doğum günü partisine, bir sürü hediyesi oldu.Bir yılda hayatımızda çok şeyi değiştirdi o, yeni heyecanlar, yeni sevinçler getirdi bize.
Bir yılda ben de çok yol aldım, yeniden anlam yükledim hayata.İçimdeki yarayı sardım, gözyaşlarımı azalttım, hüznü daha az misafir eder oldum.Sevilmeye en layık olanın kim olduğunu anladım.Ve şimdi layık olduğu şekilde sevmeyi öğreniyorum onu.
CANIM,
Öyle bir ömür versin ki O sana, hiç kimse arkandan kötü söz söyleyemesin.İnsani vasıfları hakkıyla taşı üzerinde.Güzellik adına ne varsa hepsini yaşa ama insanca yaşa.Kendiyle beraber başkalarını da düşünebilenlerden ol, düstürların O'nun düsturlarıyla örtüşsün.Çiçekleri, böcekleri, çoçukları, çikolatayı ve ayırt etmeden tüm insanları sev.Sonunda alnı ak olanlardan olmanı sağlayacak tüm güzel vasıfları barındır üzerinde.
SENİ SEVİYORUM...
Rabbim seni korusun, sevdiklerinden ol hep...

11 comments:

---OPTiO--- said...

ne kadar güzel dileklerde bulunmussun...yegenine uzun saglikli ve mutlu ömürler diliyorum..hersey gönlünce olsun...ve hepberaber insallah nice senelere...

pembedeniz said...

Çok teşekkür ederiz ablası, ssenin de herşey gönlünce olsun.Sevgiler...

Anonymous said...

ben de tebrik ediyorum prensesinizin yeni yaşını;Allah nice hayırlı,sağlıklı ve mutluluk dolu bir ömür versin.teyzesininde de tez zamanda yeğenine bir kuzen vermesini nasib etsin...

pembedeniz said...

Amin inş.Güzel dilekleriniz için teşekkür ederiz...

Anonymous said...

güzel dileklerimi ilettim ama adımı iletmeyi unutmuşum.

pembedeniz said...

Ben de kım ki bu diyordum :).Teşekkür ederiz tekrar yellow girl :)

Anonymous said...

bu gızanın anası nerde maaaaaaaaaa0

Anonymous said...

bu gızanın anası yok mu maaaaaaaaaaaaa

pembedeniz said...

Bu gızanın anası da babsı da var.İşte resimler elime geçer geçmez ekledim...

Anonymous said...

herkes senin onu ne kadar çok sevdiğini biliyor ve buna bizde dahiliz.hepimizzzzz allahın ona (zeynep)uzun ömür vermesini istiyoruz çok şeker bir çocuk ve inşallah çok iyi biride olucak

Anonymous said...

özlem
çok duygulandım okurken.daha çok senin heyecanından olsa gerek.senin gibi bi teyzem olsun isterdim.zeynep çoook şanslı.analı babalı buyusun .mutlu ve sağlıklı olsun inş.