Saturday, October 28, 2006

piano ve ben


Tuslarda dans eden parmaklar olmayınca, degerlı bır agactan yola cıkarak muzık enstrumanı olabılme serefıne nail olmus bır pianonun hıcbir degeri yoktur.Piano ne kadar degerli olursa olsun tuslarda hakimiyet kuaracak parmaklar hünersiz ise piano da o hünersizlikten nasibini alacaktır.
Bazen kendimi pianoya benzetirim bu anlamda.Tıkandıgım ses vermek istemedigim durumlarda, birileri tuslarıma bassa ve seslendirilmesi gerken beste sese gelse derim.
Hayatımızı paylastıgımız, hayatımıza ortak ettigimiz insanların huneri onemlidir.Hunersiz parmakalr varsa etrafınızda istediginiz kadar guzel beste calabilme kabiliyetine sahip olun, gerceginiz etrafınızdaki parmakların kabiliyetidir.
Hic basaramadıklarımdanndır elemeler yapmak, olması gereken ve olmaması gerkenlerle ilgili hayatımda.Hayatımdan cıkardıklarım pek yoktur, hayatımdan cıkanlar vardır.Ama biliyorum ki elesem elenmesi gerekenleri en guzel bestelerimi seslendiricem.
Temizlik imandandır demıstı pass haklı, eleyebilsem hunersiz tum elleri etrafımdan.Beni bana yaklastıracak olanlar sadece kalsa dolaylarımda.Kabiliyetime engel olamasa keske.Ortak seslendirmemiz gereken bestelerde hep hunerli eller ortagım olsa.
Ruhu sıyırmak gerek onu incitip asli vazifesini yapmasına engel olan herseyden...

4 comments:

Anonymous said...

derler ki"ağırlıklarımızı atalım, batıyoruz!" :)
batmamak için aşk ile eleyelim :p

pembedeniz said...

Agırlıklarımız ıste ya, cok guzel bır tespıt.Haıf olmak gerek, cıkolatalardan uzak durmak yanı :)).
.).

Anonymous said...

ya sen yorum yazmayınca belki kızıyosun sevcan ablacım ama artık derslerle beynim doldu daşıyo okusamda kavrayamıyorum konuyu.hünerli parmaklar piyona offff karıştı ama eminim kafam boş olsaydı adam gibi yorum yazardım ve yaazının güzel oldunu anlardım

pembedeniz said...

:), tum foyam cikti yani ortaya be.Can attigini itiraf etsene yorum yazmaya :).