Friday, October 20, 2006

Toprak ve ben

Yaratilis gayeme uygun bir hayat surdurebilmek, yasamdaki tutundugum en guclu dal olmalidir.Medet beklemek O'ndan olmalidir sadece, beserden medet beklemek bir anda gokler otesine cikarsa da beni, dususum toprak altina cakilmama neden olabilir.
Cakilmak yere, hatta belki yerin dibine batmak, inisin sancisi tum bedenimi kaplasa da, saskinligi atip uzerimden dogrulabilmeliyim yeniden, dimdik olmali basim.Ayaga kalkmali yeniden ve sahlanmali, varlik nedenimin hakkini verebilmeliyim.
Degerim var olmamin hakkini verebildigim olcude vardir benim.Kotulukten ali koyup iyiligi emretmek...Bunca kotuluk varken etrafimda mola hakki talep etmek bencillik olacaktir elbet.
Lutfun da hos kahrin da hos.Zaman ve mekanla sinirli olan ben, zahire takilip kalsam da icte biliyorum ki herseyi hikmetle yapansin.Sen hedefli ciktigim yol yanilttiysa da beni, ne gonul koymak hakkim, ne pes etmek ne de duraklamak...
Sanciyor kalbim ve beynim ama herseye ragmen var olmami istedigin muddetce, var edisine uygun hayallerle ayakta durabilmek olmali cabam.Kalbimdeki yerini genislet, Sen'i sevmeme izin ver, baska sevgilere meyl etmekten uzak tut beni.Yakinligini ver bana, goren gozum, isiten kulagim ol...
Ve bir gun topraktan var edilen ben, toprak altindaki surecimi tamamladigimda yuzu ak, gonlu ferah uyananlardan olayim.Biliyorum Sen'den geldik ve donus yine Sana'dir.Donusunu bayram bilenlerden eyle beni...

5 comments:

Anonymous said...

Duygulandırdın beni...
O kadar!

SEVGİ VE DUA İLE...

Anonymous said...

buraya döndüğüne çok mutluyum yine de. sen başını dik tut. önceden de yazmıştım, her zaman yanında olacak çok kişi var. mazlum sensin.

pembedeniz said...

Her olay bıseyler ogretır ınsana.Sayfamı ne kadar sevdıgımı anladım ve aslında ne kadar guclu oldugumu ve de dık durabıldıgımı gerektıgınde.Baska ogrendıklerım de oldu, bana kalsın onlar da...Iyıyım ben, endıseye gerek yok ebru :).

Anonymous said...

söelncek söz yokk

Anonymous said...

ewt..varolmak..başı dik olmak ve o'na inanmak.ben bu yazıdan hmn hmn bunları çıkarıorm.topraktan geldik topraa gitçes.bu böle.bu tarafı yabana atmamak lzm.ama O'nun sewdii işleri yaparak.iyi olarak...HARİKA!