Wednesday, August 16, 2006

ROSSI VE BEN



Cocuklugmdaki beni bilenler bu resimdeki kadinin benim icin o donemlerde ne ifade ettigini de iyi bilirler.Cocuklugumun buyuk bir kismi onun sarkilarini dinleyerek kurdugum hayallerle dopdoludur.

Yumusacik sesi vardi onun,sarki sozleri de hep gonlume islerdi.Kendimi bulurdum sarkilarinda,bazilarinda peri olmayi isteyen beni,bazilarinda asfaltta yalinayak yurumeyi isteyecek kadar cilgin olan beni ya da pelus ayisina sarilip uyuyan anaokulu donemlerindeki beni.

Anneannem bana bu konuda en cok saygi duyanlardandi.Pikap almisti bana ve ben alip biriktirdigim plaklarimi ozgurce dinleyebiliyordum artik...

Onun sarkilarini dinlemek benim tum yaralarimi sariyordu sanki,hayallere daliyordum pervasizca.Sarkida dedigi gibi bir peri oluyordum: tum aclari doyuruyordum,tum fakirleri zengin ediyordum,herkesi korkudan ve soguktan koruyordum.

Sarkilardaki asklari da yasiyordum,benim de dunaydaki en guzel sozcukleri hak edecek asklarim oluyordu ve hic incinmislik olmuyordu onlarda...

Bazen ben de sarkici oluyordum sarkilar soylerdim onun gibi :).Beni de ben gibi dinleyenlerim oluyordu cok seviliyordum ben de.

Yillar gecti ve ben hayal kurmayi mi unuttum ne?Ani gelen anlam veremedigim ayriliktan belki hayallerden bu kadar uzak kalmam.Belki de hazirliksiz yakalandim sarkilar olmadan hayallere dalmaya.Belki cikan plaklardan haberdar olamayisim sarsti beni.Belki tum arkadaslarimdan ayri kalip haber alamayisim uzdu.Belki kir ciceklerine dokunamiyor olmam ya da kitaplarimdan(ozellikle de masal kitaplarimdan) mahrum olmamdi buna sebep.

Belki de anneannemin yanimda olmayisiydi hayal kurma yetenegimin korelmesindeki neden...

Zaman zaman bir daha gelsem su dunyaya diyorum basa sarsa filmi birileri,o buyuk GOC hic yasanmamis olsa hayatimda.Ozlem ve ayrilik acisni bu kadar yasamasaydim.Yillar sonra gittigimde koparildigim yerlere insanlari taniyamayisimdaki huznu yasamasaydim...

Farkindayim ama benim filmim basa sarilmayacak,sahne bir cekim iki demeyecek birileri.Yasamis oldukalrim ve de yasayacaklarim olusturacak benim filmimi ve tekrari hic olmayacal onun.

Sen'den diliyorum,lutfen mutlu sonla bitenlerden olsun filmim, yasadiklarim yasayacaklarima isik olsun,hatalarim az olsun,gozyasim comert akmasin eskisi gibi.

Ve en onemli dilegim de SEN'i hedefleyen ve ici sevgi dolu,ofkesi olmayan vefali bir yol arkadasim olsun.Hosnut olacagin seyleri birlikte yapalim.. Son sahnede de gulumseyerk gelenlerden olalim yanina...

6 comments:

Anonymous said...

Bu yazında cok guzel.Okuyunca kendı cocukluk yıllarımı hatırladım.Ama bu yazıda sana bıraz kırıldım sankı :)Zorluklarla gecmıs olsa bıle kı , senınkı cok guzel gecmıs , herkes cocukluk yıllarına ozlem duyar.Dusunsene zaman gectıkce ınsanlar zaten degısıyor.Sankı eskıden ınsanlar daha masumdu bılmıyorum.Sımdı sorumluluklar arasında bogusuyoruz.Yoruluyoruz.Bazen dusunuyorum da soyle kucucuk ,yesıllıkler arasında,ınsanları masum ve temız bır koyde dogsa ıdım.Ne guzel.
aganın oglu ıle de evlenırdım )))
neyse sen de hayatımda goc olmasa ıdı demıssın.burada ıcım bıraz burkuldu.Ne oldu mutlu edemedık mı senı yoksa :)Goc olmasa ıdı benı tanıyamazdın.sence kayıp degıl mı))
bundan sonra hayatında secımlerını daha ıyı yapacagını , hıc kımseye hak ettıgınden fazlasını vermeyecegını umut ederek opuyorum senı SEKERPAREM
Uf ya bırde gıttın ogretmen oldun hala yaranamadı bu vatan sana :)))bak ha bıre tatıldesın :)Bır de bızı dusun
serkan

pembedeniz said...

Hayatimda yaptigim en dogru sey ogretmen olmak ama isyanim var benim tatillerin uzunluguna,cocuklarimi ozledim ben :)).

Anonymous said...

senin gibi bir yeteneği küfürlerle köreltmemeliyim ya. ayıptır günahtır.

pembedeniz said...

:))

Anonymous said...

buraya en sihirli cümlerlerin bile yanında sönük kalacağı duyguları yazmak lazım ama...(sen izin vermiyon...:)
Sahi köpeğine gençlik ve kuduz aşılarını yaptırmış mı?Hani diyom... :))

pembedeniz said...

YAf iyi ki aradaki mesafeler cok yoksa olacaklardan korkarim yani :).Sen su arap deyimini soylemeye devam et bence.
Hem bence asilar tamdir eksik yoktur yani:).
Durdun durdun da kimi buldun bea :)).