Tuesday, August 22, 2006

...Ve azad ettim bana ait olmayan cumleleri.


Icinizde kalan birseyler varsa,soyleyip isteyip de soyleyemediginiz cumle ve sozcukler kaldiysa icinizde ve onlarin sahibi kapiyi size hic aralamadiysa,kanar durur yureginiz...
Durmadan tekrar edersiniz soyleyemedkilerinizi,bir kisir dongudur bu,her tekrar tazeler yaranizi,her tekrar o cumlelerin sahibini ve sebep oldugu kirginliklari hortlatir icinizde.
Size ait olmayan kac cumle varsa icinizde sahibine mutlaka ulastirin.Sozcuklerin yureginizde dalgalanmalara,sarsintilara,firtinalara yol acmasinin nedeni belki ait olduklari adreslere ulasamayislarindandir.Acele edin telefon acin,mail atin olmadi mektup yazin ,uzun uzun anlatin,kalmasin tek hece icinizde.
***
...Ve korkun sozleri icraatlerinden cok olanlardan.Sadece bir kez affedin,ikinci kez affederseniz karsinizdakinin hatalari hic bitmez.Hak etmediginiz hicbirseyi uzerinize almayin,yureksiz ise karsinizdaki.Zayif karakterli insanlar kendi olumsuzluklarini yukler karsisindakine ve asla kendileriyle yuzlesemzler onlar.Kavak agaci gibidirler,tum agaclara tepeden bakarlar ama hic meyve vermezler.Siddetli ruzgarlarda da bir tek onlar kirilir,digerleri dimdik dururken.
Vefadan dem vurup vefa vakti geldiginde pervasizca gidenler de gene onlardir.Her eylemlerine de hakli bir kilif uydururlar,vicdanlarini rahatlatirlar.Gerceklerle yuzlesmek onlarin tasiyabilecegi bir yuk degildir cunku.Ama bilmezler ki bir gun er ya da gec herkes kendi gercekligi ile karsi karsiya gelecek.Iste vay o anda hallerine,vay rahatlattiklari vicdanlarinda alev alacak yanginlara...

6 comments:

Anonymous said...

İçine at at nereye kadar ya... Sora hastaneLer ikinci ewin oLuo bööLe...

Anonymous said...

başlıkta ...ve azad ettim bana ait olmayan cümleleri diyorsun ama yine azad edememiş olduğunun bilmem farkında mısın? hala kafanda dönüp duruyorlar. kim ne düşünürse düşünsün o söylediğin yollardan biriyle azad etmeye başlamalısın hemen.

pembedeniz said...

yaziyoruz herhalde uzun uzun,kolay mi hemen bitirmek

Anonymous said...

buraya yazarak olmuyor ama, sebep olanlara yazmak gerek bence.

pembedeniz said...

Yazmam gerek kisiye de yazdim,yolladim bugun...

Anonymous said...

ya sen bu kadar yeteneklimiydin .sonunda kendini keşfettin harikasın